Prženi šampinjoni sa lukom, ukusno i brzo jelo
Priprema
1….Šampinjone oprati, pa ih iseckati na krupnije komade, a manje ostaviti cele.
2. Crni i beli luk sitnije iseći.
3. Na ulju prvo kratko prodinstati crni i beli luk, oko 5 minuta.
4. Zatim dodati šampinjone i dinstati na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje, oko 15-20 minuta.
5. Pred kraj dinstanja posuti sa začinima, seckanim peršunovim lišćem i limunovim sokom.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 500 g šampinjona
-2 glavice crnog luka
-2 čena belog luka
-4 kašike ulja, ili 40 g maslaca
-pola kašikice morske soli
-pola kašikice vegete
-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu
-malo seckanog peršunovog lišća
-2 kašike limunovog soka