Lagana i ukusna krompir salata sa jajima i mirođijom

Lagana i ukusna krompir salata sa jajima i mirođijom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Krompir skuvati u ljusci u posoljenoj vodi, oko 45 minuta. Zatim ga ohladiti, pa oljuštiti i iseći na kockice, ili kolutove.

2. Obariti jaja da budu tvrdo skuvana, 10 minuta, pa posle ohladiti pod mlazom vode i oljuštiti. Zatim iseći na kockice.

3. Crni luk sitnije iseckati.

4. Sada staviti u veću činiju isečen krompir, crni luk i barena jaja. Nakon toga dodati sve potrebne sastojke za preliv i dobro izmešati.

5. Krompir salatu ostaviti u frižderu da se ukusi izmešaju. Poslužiti uz pečeno i pohovano meso, uz roštilj i salatu.

6. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira

-3 glavice crnog luka, ili ljubičastog luka

-3 barena jaja

Za preliv:

-200 g kisele pavlake

-2 pune kašike majoneza

-1 kašikica senfa

-1 puna kašika seckane sveže mirođije, ili 1 kašikica sušene

-3 kašike maslinovog ulja

-2 kašike sirćeta

-2 ravne kašikice soli

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu