Lagana i ukusna krompir salata sa jajima i mirođijom
Priprema
1….Krompir skuvati u ljusci u posoljenoj vodi, oko 45 minuta. Zatim ga ohladiti, pa oljuštiti i iseći na kockice, ili kolutove.
2. Obariti jaja da budu tvrdo skuvana, 10 minuta, pa posle ohladiti pod mlazom vode i oljuštiti. Zatim iseći na kockice.
3. Crni luk sitnije iseckati.
4. Sada staviti u veću činiju isečen krompir, crni luk i barena jaja. Nakon toga dodati sve potrebne sastojke za preliv i dobro izmešati.
5. Krompir salatu ostaviti u frižderu da se ukusi izmešaju. Poslužiti uz pečeno i pohovano meso, uz roštilj i salatu.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1,5 kg krompira
-3 glavice crnog luka, ili ljubičastog luka
-3 barena jaja
Za preliv:
-200 g kisele pavlake
-2 pune kašike majoneza
-1 kašikica senfa
-1 puna kašika seckane sveže mirođije, ili 1 kašikica sušene
-3 kašike maslinovog ulja
-2 kašike sirćeta
-2 ravne kašikice soli
-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu