Predivna kremasta torta sa kafom i vanila kremom

Predivna kremasta torta sa kafom i vanila kremom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo jaja odvojiti na žumanca i belanca.

2. U belanca dodati šećer, pa umutiti u čvrstu penu.

3. Zatim dodati šećer u žumanca, pa penasto umutiti. Posle dodati brašno i 3 dl mleka oduzetog od ukupne količine, pa dobro izmešati da nema grudvica. Mleko dodavati postepeno.

4. Ostatak mleka 7 dl sa vanila šećerom staviti da se ugreje i sačekati da provri. Zatim sipati žumanca i mešajući sve vreme kuvati 10 minuta na tihoj vatri. Za slađi ukus dodati još 3-5 punih kašika šećera.

5. Nakon toga skinuti sa vatre, pa prvo dodati pola količine belanaca i dobro izmešati.

6. Zatim staviti ostatak belanaca i mešati polako, blago okretajući.

7. Keks podeliti na 2 dela za 2 kore. Skuvati jaku nes kafu, pa pola keksa umočiti i ređati na tacnu.

8. Preko keksa sipati vanila kremu, pa zatim preko fila ređati keks sa kafom.

9. Preko gornjeg reda keksa preliti glazuru od čokolade i eurokrem table.

10. Tortu staviti u frižder da stegne. Prijatno!

Potrebni sastojci

Za 2 kore:

-oko 300 g keksa petit beurre

-oko 3 dl tople i jake skuvane neskafe

Za vanila kremu:

-1 l mleka

-5 belanaca sa 5 punih kašika šećera

-5 žumanaca sa 5 punih kašika šećera

-5 jako punih kašika brašna

-5 vanila šećera

-rendana kora od jednog limuna

Za glazuru:

-100 g čokolade

-100 g eurokrem table

-1 dl mleka

-50 g margarina