Ukusna i sočna pita sa šampinjonima i mlevenim mesom

Ukusna i sočna pita sa šampinjonima i mlevenim mesom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo, u dubljem tiganju ili sudu, mleveno meso pržiti sa uljem na srednjoj temperaturi oko 2-3 minuta, mešajući.

2. Zatim dodati šampinjone i crni luk isečeno na listiće i nastaviti dinstati mešajući oko 10 minuta. U toku prženja sve začiniti, posoliti i pobiberiti.

3. Nakon toga pripremiti preliv, ulje i kiselu vodu izmešati.

4. Uzeti jedan pleh, pa dno nauljiti, ili staviti papir za pečenje. Na dno pleha staviti 2 kore, saviti ih na veličinu pleha, a 2 kore odmah ostaviti sa strane za gornju koru.

5. Fil podeliti na 5-6 delova, pa početi ređati naizmenično po 2 kore i fil, a pri tom svaku koru pre filovanja preliti sa 2-3 kašike preliva.

6. Na kraju staviti zadnje 2 kore za gornju koru, pa prvo izbockati na puno mesta sa čačkalicom, a zatim preliti i gornju koru sa 2-3 kašike preliva.

7. Pitu staviti da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta, pa zatim izvaditi i odozgo premazati sa kiselom pavlakom i vratiti nazad da se peče oko 10-15 minuta da porumeni.

8. Poslužiti uz jogurt, svežu zelenu salatu, ili po želji.

9. Prijatno!

Potrebni sastojci

-0,5 kg kore za pitu

-0,5 kg mlevenog mesa

-400 g šampinjona

-400 g crnog luka

-2 pune kašikice soli

-1 ravna kašikica bibera

-1 dl ulja za prženje mesa

Za preliv:

-0,5 dl ulja

-4 dl mineralne ( kisele ) vode

Za premazivanje:

-2 dl kisele pavlake