Ukusna i sočna pita sa šampinjonima i mlevenim mesom

Priprema
1….Prvo, u dubljem tiganju ili sudu, mleveno meso pržiti sa uljem na srednjoj temperaturi oko 2-3 minuta, mešajući.
2. Zatim dodati šampinjone i crni luk isečeno na listiće i nastaviti dinstati mešajući oko 10 minuta. U toku prženja sve začiniti, posoliti i pobiberiti.
3. Nakon toga pripremiti preliv, ulje i kiselu vodu izmešati.
4. Uzeti jedan pleh, pa dno nauljiti, ili staviti papir za pečenje. Na dno pleha staviti 2 kore, saviti ih na veličinu pleha, a 2 kore odmah ostaviti sa strane za gornju koru.
5. Fil podeliti na 5-6 delova, pa početi ređati naizmenično po 2 kore i fil, a pri tom svaku koru pre filovanja preliti sa 2-3 kašike preliva.
6. Na kraju staviti zadnje 2 kore za gornju koru, pa prvo izbockati na puno mesta sa čačkalicom, a zatim preliti i gornju koru sa 2-3 kašike preliva.
7. Pitu staviti da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta, pa zatim izvaditi i odozgo premazati sa kiselom pavlakom i vratiti nazad da se peče oko 10-15 minuta da porumeni.


8. Poslužiti uz jogurt, svežu zelenu salatu, ili po želji.
9. Prijatno!
Potrebni sastojci
-0,5 kg kore za pitu
-0,5 kg mlevenog mesa
-400 g šampinjona
-400 g crnog luka
-2 pune kašikice soli
-1 ravna kašikica bibera
-1 dl ulja za prženje mesa
Za preliv:
-0,5 dl ulja
-4 dl mineralne ( kisele ) vode
Za premazivanje:
-2 dl kisele pavlake