Fantastične svinjske šnicle u sosu od pečuraka

Fantastične svinjske šnicle u sosu od pečuraka
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Meso iseći na tanke šnicle, pa izlupati i posoliti, pobiberiti sa obe strane.

2. Nakon toga uvaljati u brašno, pa u dubljem tiganju, ili sudu na malo ulja pržiti oko 15-20 minuta. U toku prženja nekoliko puta okrenuti meso i peći da dobije zlatno žutu boju.

3. Zatim meso izvaditi i ostaviti sa strane.

4. Sada u isti tiganj u kojem je meso pečeno staviti iseckan beli luk i iseckane pečurke i dinstati oko 10 minuta da pečurke omekšaju.

5. Nakon toga pečurke preliti sa pavlakom za kuvanje i dodati kiselu pavlaku i sve začine i dobro promešati.

6. Na kraju vratiti meso u sud i pustiti da se kuva još 10 minuta.

7. Servirati uz pečen krompir, ili pirinač i salatu.

8. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za pripremu mesa:

-600 g svinjskih šnicli, tanko isečenih ( ili pileće belo meso )

-oko 2 ravne kašikice soli

-malo sveže mlevenog bibera

-oko 3 kašike brašna

-oko 7 kašika ulja, po potrebi, za prženje

Za sos od šampinjona:

-400 g šampinjona

-3-4 čena belog luka

-500 ml pavlake za kuvanje

-2 dl kisele pavlake

-1 ravna kašikica soli

-1 ravna kašikica vegete

-pola kašikice bibera

-malo seckanog peršunovog lišća