Fantastične svinjske šnicle u sosu od pečuraka
Priprema
1….Meso iseći na tanke šnicle, pa izlupati i posoliti, pobiberiti sa obe strane.
2. Nakon toga uvaljati u brašno, pa u dubljem tiganju, ili sudu na malo ulja pržiti oko 15-20 minuta. U toku prženja nekoliko puta okrenuti meso i peći da dobije zlatno žutu boju.
3. Zatim meso izvaditi i ostaviti sa strane.
4. Sada u isti tiganj u kojem je meso pečeno staviti iseckan beli luk i iseckane pečurke i dinstati oko 10 minuta da pečurke omekšaju.
5. Nakon toga pečurke preliti sa pavlakom za kuvanje i dodati kiselu pavlaku i sve začine i dobro promešati.
6. Na kraju vratiti meso u sud i pustiti da se kuva još 10 minuta.
7. Servirati uz pečen krompir, ili pirinač i salatu.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
Za pripremu mesa:
-600 g svinjskih šnicli, tanko isečenih ( ili pileće belo meso )
-oko 2 ravne kašikice soli
-malo sveže mlevenog bibera
-oko 3 kašike brašna
-oko 7 kašika ulja, po potrebi, za prženje
Za sos od šampinjona:
-400 g šampinjona
-3-4 čena belog luka
-500 ml pavlake za kuvanje
-2 dl kisele pavlake
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-pola kašikice bibera
-malo seckanog peršunovog lišća