Pilav sa piletinom zapečen u rerni

Pilav sa piletinom zapečen u rerni
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Na malo ulja prvo kratko propržiti kockice crnog luka, šargarepe i koren peršuna oko 5 minuta.

2. Zatim dodati isečene komade piletine, pa dinstati povremeno mešajući oko 10 minuta.

3. Nakon toga sipati malo vode oko 3 dl i dinstati sve zajedno 30 minuta.

4. Sada dodati opran pirinač i sve začine, pa sipati oko 6 dl vode i dobro izmešati. Kuvati poklopoljeno na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno promešati i pred kraj ako je potrebno dodati još malo vode.

5. Sada prebaciti pilav u sud za pečenje, ili manji pleh, pa premazati sa prelivom od kisele pavlake, jaja i peršunovog lišća.

6. Staviti u rernu da se zapeče oko 20 minuta.

7. Poslužiti toplo uz salatu od paradajza, kupusa, ili uz zelenu salatu.

8. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 800 g piletine, po želji

-3 glavice crnog luka

-3 šargarepe

-1 koren peršuna

-1,5 šolja pirinča ( šolja od 3 dl )

-2 ravne kašikice soli

-3 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-3 kašike ulja

-oko 3 dl vode za dinstanje mesa sa povrćem

-oko 6-8 dl vode za kuvanje pilava sa pirinčem

Preliv:

-1 čaša kisele pavlake

-1 jaje

-sitno seckano peršunovo lišće