Špagete sa mlevenim mesom, super ručak za 30 minuta
Priprema
1….Na malo ulja staviti sitno seckan crni luk, beli luk i rendanu šargarepu i na srednjoj vatri dinstati oko 2 minuta.
2. Nakon toga dodati mleveno meso, ili jako sitno seckano meso, pa dinstati mešajući oko 15 minuta, uz dodatak malo vode, oko 1 dl.
3. Zatim sipati pasirani paradajz i malo vode, pa dodati sve začine. Kuvati na tihoj vatri, povremeno mešajući oko 15 minuta.
4. U međuvremenu špagete izlomiti i skuvati u posoljenoj vodi prema uputsvu, pa posle procediti od vode.
5. Servirati špagete na tanjir, pa preliti sa pripremljenim sosom. Na kraju dekorisati sa rendanim sirom i sitno seckanim peršunovim lišćem.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-250 g špagete
-500 g svinjskog mlevenog mesa ( ili jako sitno seckano pileće meso )
-2 glavice crnog luka
-3 čena belog luka
-1 rendana šargarepa
-4 kašike ulja
-8 dl pasiranog paradajza
-2 dl vode
-1 ravna kašikica soli
-1 puna kašikica vegete
-pola kašikice bibera
-1 puna kašikica origana, ili bosiljka
Za dekorisanje:
-oko 100 g rendanog sira
-malo sitno seckanog peršunovog lišća