Najbolja hrskava piletina sa belim lukom iz rerne
Priprema
1….Piletinu začiniti i dobro utrljati začine u meso. Ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
2. Zatim izmešati sve sastojke u koje će se uvaljati piletina i komade mesa pojedinačno uvaljati u smesu.
3. Nakon toga piletinu poređati na papir za pečenje u plehu.
4. Preliti sa uljem i staviti da se peče na 220 stepeni oko 1 sat.
5. Za vreme pečenja komade piletine jednom okrenuti da se ravnomerno peče sa obe strane.
6. Poslužiti toplo uz pire krompir, pečen korompir i salatu.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1 kg piletine
-2 pune kašikice vegete
-2 pune kašikice morske soli
-malo sveže mlevenog bibera
-3-4 čena belog luka, izgnječenog, ili sitno seckanog
Uvaljati u smesu:
-oko 4 pune kašike brašna
-1 kašika kukuruznog brašna
-1 puna kašikica crvene mlevene paprike
Za pečenje:
-oko 10 kašika ulja