Lovačke šnicle u sosu od šampinjona

Priprema
1….Prvo šnicle izlupati, pa ih posoliti i pobiberiti sa obe strane.
2. Zatim u dublji tiganj, ili sud za pečenje sipati malo ulja, pa kada se ugreje smanjiti na srednju temperaturu.
3. Sada šnicle uvaljati u brašno, pa svaku šniclu samo kratko propržiti nekoliko minuta sa obe strane. Zatim ih redom vaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
4. Kada su sve šnicle propržene vratiti ih u isti tiganj u ulje koje je ostalo od prženja. Preliti sa vodom i dodati sve začine.
5. Zatim dodati na listiće iseckane šampinjone i na tihoj vatri poklopljeno kuvati oko 1 sat. U toku kuvanja sud nekoliko puta malo prodrmati da se meso ne zalepi za dno suda.
6. Lovačke šnicle poslužiti uz pire krompir, ili pečen krompir i salatu.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1 kg šnicli, tanko sečenih ( juneće, svinjske )
-2 pune kašikice soli
-2 pune kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-oko 5 kašika brašna
-oko 1 dl ulja, po potrebi
Za sos od šampinjona:
-300 g šampinjona
-oko 7 dl vode
-1 puna kašikica vegete
-3 čena belog luka
-malo sveže mlevenog bibera
-peršunov list