Lovačke šnicle u sosu od šampinjona

Lovačke šnicle u sosu od  šampinjona
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo šnicle izlupati, pa ih posoliti i pobiberiti sa obe strane.

2. Zatim u dublji tiganj, ili sud za pečenje sipati malo ulja, pa kada se ugreje smanjiti na srednju temperaturu.

3. Sada šnicle uvaljati u brašno, pa svaku šniclu samo kratko propržiti nekoliko minuta sa obe strane. Zatim ih redom vaditi na tanjir i ostaviti sa strane.

4. Kada su sve šnicle propržene vratiti ih u isti tiganj u ulje koje je ostalo od prženja. Preliti sa vodom i dodati sve začine.

5. Zatim dodati na listiće iseckane šampinjone i na tihoj vatri poklopljeno kuvati oko 1 sat. U toku kuvanja sud nekoliko puta malo prodrmati da se meso ne zalepi za dno suda.

6. Lovačke šnicle poslužiti uz pire krompir, ili pečen krompir i salatu.

7. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1 kg šnicli, tanko sečenih ( juneće, svinjske )

-2 pune kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-oko 5 kašika brašna

-oko 1 dl ulja, po potrebi

Za sos od šampinjona:

-300 g šampinjona

-oko 7 dl vode

-1 puna kašikica vegete

-3 čena belog luka

-malo sveže mlevenog bibera

-peršunov list