Čokoladna višnja torta sa kokosom
Priprema
1….Prvo za fil blago izmešati sa kašikom kiselu pavlaku, voćni jogurt i šećer u prahu.
2. Zatim dodati voće i kokosovo brašno, pa sve polako sjediniti. Banane iseći na kolutove.
3. Sada fil podeliti na 3 dela, a keks na 4 dela za 4 kore.
4. Svaki red keksa pre filovanja preliti sa nekoliko kašika hladnog mleka.
5. Sada ređati naizmenično keks preliven sa mlekom i fil.
6. Gornju koru takođe prvo preliti sa mlekom, pa zatim sa čokoladnom glazurom.
7. Staviti tortu u frižder da odstoji nekoliko sati da fil dobro stegne i keks da omekša.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
Za kore:
-oko 700 g keksa petit beurre
-na svaki red keksa 6-7 kašika hladnog mleka
Za fil:
-3 čaše kisele pavlake
-1 čaša voćnog jogurta od višanja, ili po izboru
-320 g šećera u prahu
-4 veće banane
-700 g višanja
-100 g kokosovog brašna
Za glazuru:
-200 g čokolade
-1 dl mleka
-60 g margarina