Čokoladna višnja torta sa kokosom

Čokoladna višnja torta sa kokosom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo za fil blago izmešati sa kašikom kiselu pavlaku, voćni jogurt i šećer u prahu.

2. Zatim dodati voće i kokosovo brašno, pa sve polako sjediniti. Banane iseći na kolutove.

3. Sada fil podeliti na 3 dela, a keks na 4 dela za 4 kore.

4. Svaki red keksa pre filovanja preliti sa nekoliko kašika hladnog mleka.

5. Sada ređati naizmenično keks preliven sa mlekom i fil.

6. Gornju koru takođe prvo preliti sa mlekom, pa zatim sa čokoladnom glazurom.

7. Staviti tortu u frižder da odstoji nekoliko sati da fil dobro stegne i keks da omekša.

8. Prijatno!

Potrebni sastojci

Za kore:

-oko 700 g keksa petit beurre

-na svaki red keksa 6-7 kašika hladnog mleka

Za fil:

-3 čaše kisele pavlake

-1 čaša voćnog jogurta od višanja, ili po izboru

-320 g šećera u prahu

-4 veće banane

-700 g višanja

-100 g kokosovog brašna

Za glazuru:

-200 g čokolade

-1 dl mleka

-60 g margarina