Pirinač sa mirođijom i kiselom pavlakom

Pirinač sa mirođijom i kiselom pavlakom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo crni luk, beli luk i šargarepu iseći na manje kocke. Ubaciti u sud, pa sipati malo ulja i kratko propržiti.

2. Sada u sud dodati opran i oceđen pirinač, pa kratko propržiti mešajući.

3. Zatim sipati vode i dodati sve začine i sitno seckanu svežu mirođiju. Kuvati na tihoj vatri, povremeno mešajući i po potrebi dodati malo vode.

4. Pirinač kuvati oko 20 minuta, pa kada je gotov dodati kiselu pavlaku i promešati.

5. Poslužiti uz pečenu piletinu, ili pohovano meso i salatu.

6. Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 glavica crnog luka

-2 čena belog luka

-1 šargarepa

-3 kašike ulja ( ili 30 g maslaca )

-1 šolja pirinča ( šolja od 2 dl )

-oko 2 šolje vode, po potrebi, dodavati postepeno

-1 puna kašikica morske soli

-1 puna kašikica vegete

-pola kašikice bibera

-pola kašikice crvene paprike

-2 kašike sitno seckane sveže mirođije ( ili 1 puna kašikica sušene )

-2 dl kisele pavlake