Pirinač sa mirođijom i kiselom pavlakom
Priprema
1….Prvo crni luk, beli luk i šargarepu iseći na manje kocke. Ubaciti u sud, pa sipati malo ulja i kratko propržiti.
2. Sada u sud dodati opran i oceđen pirinač, pa kratko propržiti mešajući.
3. Zatim sipati vode i dodati sve začine i sitno seckanu svežu mirođiju. Kuvati na tihoj vatri, povremeno mešajući i po potrebi dodati malo vode.
4. Pirinač kuvati oko 20 minuta, pa kada je gotov dodati kiselu pavlaku i promešati.
5. Poslužiti uz pečenu piletinu, ili pohovano meso i salatu.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-1 šargarepa
-3 kašike ulja ( ili 30 g maslaca )
-1 šolja pirinča ( šolja od 2 dl )
-oko 2 šolje vode, po potrebi, dodavati postepeno
-1 puna kašikica morske soli
-1 puna kašikica vegete
-pola kašikice bibera
-pola kašikice crvene paprike
-2 kašike sitno seckane sveže mirođije ( ili 1 puna kašikica sušene )
-2 dl kisele pavlake