Predivna kremasta voćna torta
Priprema
1…U dublji kalup, ili pleh poređati piškotice i preliti sa malo hladnog mleka.
2. Zatm pripremiti fil. Prvo umutiti šlag, ili slatku pavlaku u čvrstu penu.
3. Zatim u drugoj činiji izmešati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i sa rendanom korom od pomorandže.
4. Sada u umućeni šlag dodati kiselu pavlaku i sve zajedno izraditi.
5. Nakon toga dodati mleveni keks i kokosovo brašno, pa polako izmešati sa varjačom. Na kraju ubaciti voće sveže, ili zamrznuto, po želji. Krupnije komade voća iseći na sitnije kocke.
6. Voćni fil staviti na koru od piškotica i izravnati.
7. Voćnu tortu dekorisati sa umućenim šlagom, voćem, kokosovim brašnom, ili čokoladom. Staviti u frižder da fil dobro stegne.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
Za koru:
-oko 200 g piškotica
-oko 100 ml hladnog mleka
Za fil:
-500 ml slatke pavlake, ili šlaga
-400 g kisele pavlake
-150 g šećera u prahu
-400 g mlevenog keksa
-4 banane
-oko 600 g voća, bobičastih zamrznutih, ili sveže breskve
-100 g kokosovog brašna
-rendana kora od pomorandže, ili limuna
Za dekoraciju:
-2 umućena šlaga
-malo kokosovog brašna, voća, ili čokolade