Pohovane tikvice sa belim lukom i jogurtom
Priprema
1….Prvo tikvice oljuštiti, pa iseći na kolutove, ili tanje veće komade. Staviti sve u jednu veću činiju, pa posoliti i dobro ih izmešati.
2. Pripremiti smesu za pohovanje, u činiju redom dodavati sve potrebne sastojke i izmešati.
3. Sada tikvice ubaciti u smesu za pohovanje, pa ih izmešati sve zajedno da se dobro natope sa smesom i ostaviti oko 15 minuta u frižderu da odstoje.
4. U dublji tiganj ugrejati ulje, ali ne previše jako, nego do umerene temperature, pa tikvice vaditi iz smese za pohovanje i staviti da se prže oko 2-3 minuta sa obe strane.
5. Nakon toga ih vaditi na papirni ubrus da se ocede.
6. Prijatno!
Napomena:
1….Ako su tikvice manje, ne moraju se ljuštiti, ali ako su veće onda ih treba oljuštiti i vaditi seme.
Potrebni sastojci
-oko 700 g tikvica
-2 ravne kašikice soli
Za smesu za pohovanje:
-300 ml gustog jogurta
-2 jaja
-2 čena belog luka
-4 kašike brašna
-4 kašike prezli
-prstohvat soli
-prstohvat bibera
Za prženje:
-oko 3 dl ulja, po potrebi