Pohovane tikvice sa belim lukom i jogurtom

Pohovane tikvice sa belim lukom i jogurtom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo tikvice oljuštiti, pa iseći na kolutove, ili tanje veće komade. Staviti sve u jednu veću činiju, pa posoliti i dobro ih izmešati.

2. Pripremiti smesu za pohovanje, u činiju redom dodavati sve potrebne sastojke i izmešati.

3. Sada tikvice ubaciti u smesu za pohovanje, pa ih izmešati sve zajedno da se dobro natope sa smesom i ostaviti oko 15 minuta u frižderu da odstoje.

4. U dublji tiganj ugrejati ulje, ali ne previše jako, nego do umerene temperature, pa tikvice vaditi iz smese za pohovanje i staviti da se prže oko 2-3 minuta sa obe strane.

5. Nakon toga ih vaditi na papirni ubrus da se ocede.

6. Prijatno!

Napomena:

1….Ako su tikvice manje, ne moraju se ljuštiti, ali ako su veće onda ih treba oljuštiti i vaditi seme.

Potrebni sastojci

-oko 700 g tikvica

-2 ravne kašikice soli

Za smesu za pohovanje:

-300 ml gustog jogurta

-2 jaja

-2 čena belog luka

-4 kašike brašna

-4 kašike prezli

-prstohvat soli

-prstohvat bibera

Za prženje:

-oko 3 dl ulja, po potrebi