Pire od celera i krompira

Priprema
1….Oljuštiti krompir i celer, pa krompir iseći na krupnije, a celer na sitne kockice.
2. Krompir staviti da se kuva u posoljenoj vodi, a celer u mleku sa prstohvat soli. Kuvati oko 30 minuta dok sve ne omekša.
3. Sada procediti krompir i celer, pa u istom sudu sve zajedno izgnječiti.



4. Nakon toga posoliti, pobiberiti, pa dodati maslac, ili margarin i malo toplog mleka i limunovog soka. Pire dobro izmešati penasto.
5. Poslužiti uz pohovano meso, svinjski file, ili neko drugo meso po izboru.


6. Prijatno!
Korak po korak





Potrebni sastojci
-4 veća krompira
-2 kolutića celera, debljine oko 2 cm
-1 puna kašika maslaca, ili margarina
-oko 4-5 kašika toplog mleka
-1 ravna kašikica soli
-malo sveže mlevenog bibera
-1 kašika ceđenog soka od limuna