Pire od celera i krompira

Pire od celera i krompira
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Oljuštiti krompir i celer, pa krompir iseći na krupnije, a celer na sitne kockice.

2. Krompir staviti da se kuva u posoljenoj vodi, a celer u mleku sa prstohvat soli. Kuvati oko 30 minuta dok sve ne omekša.

3. Sada procediti krompir i celer, pa u istom sudu sve zajedno izgnječiti.

4. Nakon toga posoliti, pobiberiti, pa dodati maslac, ili margarin i malo toplog mleka i limunovog soka. Pire dobro izmešati penasto.

5. Poslužiti uz pohovano meso, svinjski file, ili neko drugo meso po izboru.

6. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-4 veća krompira

-2 kolutića celera, debljine oko 2 cm

-1 puna kašika maslaca, ili margarina

-oko 4-5 kašika toplog mleka

-1 ravna kašikica soli

-malo sveže mlevenog bibera

-1 kašika ceđenog soka od limuna