Brzi kolač sa višnjama i finim, mekanim biskvitom

Brzi kolač sa višnjama i finim, mekanim biskvitom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg.

2. Zatim dodati žumanca , šećer i vanila šećer, pa sve zajedno umutiti sa mikserom penasto.

3. Nakon toga umešati kratko jogurt, ulje i rendanu limunovu koru.

4. Na kraju ubaciti brašno izmešano sa praškom za pecivo i sada samo sa varjačom sve mešajući sjediniti.

5. Sipati smesu u pleh koji je premazan sa uljem, ili margarinom i posut sa brašnom. Sada višnje blago iscediti i pomešati sa grizom, pa ravnomerno rasporediti po smesi za biskvit.

6. Kolač staviti da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta u zavisnosti od debljine testa.

7. Pre posluživanja ostaviti da se ohladi, pa po želji posipati sa šećerom u prahu.

8. Prijatno!

Potrebni sastojci

-5 jaja ( belanca čvrsto umutiti, pa onda dodati žumanca )

-200 g šećera

-2 vanila šećera

-200 ml jogurta

-100 ml ulja, ili otopljenog maslaca

-260 g brašna

-1 kašikica praška za pecivo ( ili soda bikarbone )

-rendana kora od jednog limuna

-oko 300 g očišćenih i blago isceđenih višanja

-2 pune kašike griza za višnje

Za dekoraciju:

-malo šećera u prahu