Brza večera za samo 15 minuta, mekana i sočna pečena svinjska džigerica
Priprema
1….Prvo džigericu oprati, pa iseći na komade debljine oko 1 cm.
2. Zatim potopiti u hladno mleko i ostaviti da odstoji 1 sat. Posle toga ocediti od mleka i prosušiti sa papirnim ubrusom, ili salvetom.
3. Nakon toga izmešati brašno sa začinima, pa uvaljati svaki komad džigerice i poređati na tanjir.
4. Džigericu sada peći u ulju na umerenoj temperaturi oko 10-15 minuta i za to vreme nekoliko puta okrenuti da se peče ravnomerno.
5. Posle pečenja još malo posoliti po ukusu i posuti sa sitno seckanim belim lukom.
6. Poslužiti toplo uz pire krompir i salatu po želji.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-500 g svinjske džigerice
-oko 2 dl hladnog mleka za potapanje
-3-4 pune kašike brašna
-1 ravna kašikica soli
-pola kašikice crvene paprike
-malo sveže mlevenog bibera
Za prženje:
-oko 2 dl ulja ( ili 3-4 kašike masti )
Za dekoraciju:
-3 čena belog luka