Brza večera za samo 15 minuta, mekana i sočna pečena svinjska džigerica

Brza večera za samo 15 minuta, mekana i sočna pečena svinjska džigerica
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo džigericu oprati, pa iseći na komade debljine oko 1 cm.

2. Zatim potopiti u hladno mleko i ostaviti da odstoji 1 sat. Posle toga ocediti od mleka i prosušiti sa papirnim ubrusom, ili salvetom.

3. Nakon toga izmešati brašno sa začinima, pa uvaljati svaki komad džigerice i poređati na tanjir.

4. Džigericu sada peći u ulju na umerenoj temperaturi oko 10-15 minuta i za to vreme nekoliko puta okrenuti da se peče ravnomerno.

5. Posle pečenja još malo posoliti po ukusu i posuti sa sitno seckanim belim lukom.

6. Poslužiti toplo uz pire krompir i salatu po želji.

7. Prijatno!

Potrebni sastojci

-500 g svinjske džigerice

-oko 2 dl hladnog mleka za potapanje

-3-4 pune kašike brašna

-1 ravna kašikica soli

-pola kašikice crvene paprike

-malo sveže mlevenog bibera

Za prženje:

-oko 2 dl ulja ( ili 3-4 kašike masti )

Za dekoraciju:

-3 čena belog luka