Zelena boranija bez mesa sa pavlakom za kuvanje
Priprema
1….Prvo na malo ulja kratko propržiti sitno seckan crni i beli luk.
2. Zatim dodati boraniju i sipati vode toliko da sve prekrije.
3. Nakon toga ubaciti u sud sitno seckanu mirođiju i sve začine, pa na tihoj vatri poklopljeno kuvati oko 30 minuta, sve dok boranija ne omekša.
4. Sada fino izmešati u manjoj činiji brašno sa pavlakom za kuvanje i crvenom paprikom, pa sipati u boraniju. Dobro izmešati i kuvati još 10 minuta.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
-500 g boranije
-2 čena belog luka
-1 manja glavica crnog luka
-oko 3 kašike ulja za prženje luka
-oko 4 dl vode za dinstanje boranije
-1 puna kašika sveže mirođije ( ili 1 kašikica suve )
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-malo sveže mlevenog bibera
-Za zapršku:
-1 puna kašika brašna
-2,5 dl pavlake za kuvanje
-1 ravna kašikica crvene paprike