Tarana sa kobasicom i slaninom

Tarana sa kobasicom i slaninom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo u tiganj na malo ulja kratko propržiti kockice slanine i kolutove kobasica.

2. Zatim sipati taranu i sve zajedno, mešajući sve vreme pržiti nekoliko minuta, sve dok tarana blago ne porumeni.

3. Sada ubaciti sitno seckan crni i beli luk, svežu papriku i paradajz, pa nastaviti pržiti kratko, nekoliko minuta.

4. Zatim posuti sa crvenom paprikom i sve izmešati.

5. Na kraju sipati vode i ubaciti na sitnije kocke isečen krompir. Dodati začine i sačekati da provri, pa na tihoj vatri kuvati 30 minuta. Za vreme kuvanja često treba promešati da se ne zalepi za dno suda.

6. Pred kraj kuvanja ako nema dovoljno tečnosti onda je potrebno sipati još malo vode. Kada je tarana skuvana ostaviti u sudu da odstoji oko 10 minuta.

7. Poslužiti uz zelenu salatu, salatu od krastavaca, ili po želji.

8. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-250 g kobasice dimljene, sušene ( ili po želji )

-oko 250 g sitno seckane dimljene slanine

-1 šolja od 2 dl tarane ( oko 200 g )

-4 kašike ulja za prženje

-2 glavice crnog luka

-2 čena belog luka

-1 sveža paprika

-2 čeri paradajza

-1 puna kašikica crvene paprike

-oko 1 l vode ( 5 šolja od 2 dl )

-2 veća krompira

-1 ravna kašikica soli

-1 puna kašikica vegete

-pola kašikice bibera