Oblanda sa kokosom i kiselom pavlakom
Priprema
1…Prvo margarin staviti na tihu vatru da se otopi.
2. Zatim dodati šećer i vanila šećer i mešati da se rastopi.
3. Nakon toga dodati kiselu pavlaku i mešajući sačekati da provri i da se sjedini.
4. Sada skinuti sa vatre i dodati mleveni keks, kokosovo brašno, rendanu koru i sok od limuna, pa izmešati.
5. Ostaviti oko 20 minuta da se fil prohladi, pa filovati oblatne sa hrapave strane. Fil podeliti na 4 dela i svaku koru bogato filovati.
6. Na kraju staviti gornju koru i pritisnuti ravnomerno po celoj površini da se zalepi za fil.
7. Ostaviti u frižderu 2-3 sata da odstoji i da stegne.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 pakovanje oblande
-250 g margarina, ili maslaca
-2 čaše od 2 dl šećera
-4 vanila šećera
-2 čaše od 1,8 dl kisele pavlake
-150 g mlevenog keksa
-150 g kokosovog brašna
-rendana kora od 4 limuna
-ceđeni sok od 3 limuna