Najlepša torta sa prženim orasima i kokosom

Najlepša torta sa prženim orasima i kokosom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo izmutiti čvrsto penasto sa mikserom smesu za piškotu od potrebnih sastojaka. Prvo belanca i šećer, pa u čvrstu penu dodati žumanca i zajedno mutiti. Na kraju ubaciti brašno i sa varjačom, blagim pokretima izmešati.

2. Sipati u kalup malo više od pola količine smese, koji je namazan sa margarinom i posut sa brašnom, ili obložen sa papirom.

3. U preostalu smesu dodati kakao u prahu i blago izmešati. Sipati u kalup preko žute smese i sa viljuškom kružnim pokretima izmešati zajedno obe smese. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

4. Kada se piškota izvadi i ohladi u potpunosti, preseći na 2 dela. Za prelivanje kora pripremiti 10 kašika sveže ceđene pomorandže.

5. Za žuti fil izmešati u manjoj činiji 2 pudinga od vanile sa šećerom, žumancima i sa brašnom, uz dodatak malo mleka, oduzetog od ukupne količine.

6. Ostatak mleka staviti da provri, pa onda sipati smesu sa pudingom i kuvati uz stalno mešanje nekoliko minuta da se zgusne. Skinuti posle sa vatre i ostaviti da se ohladi skroz, pokriti sa providnom folijom.

7. Sada izmešati margarin, šećer u prahu i malo žutog fila penasto. Zatim dodati sav žuti fil i penasto izraditi sa mikserom. Na kraju ubaciti pržene orahe, sitno seckane i rendanu koru od pomorandže i sve zajedno izmešati.

8. Za čokoladni fil skuvati puding od čokolade sa šećerom, pa u vruć dodati kokosovo brašno i izmešati. Ostaviti da se skroz ohladi, pa dodati margarin, šećer u prahu i rendanu koru od pomorandže i izmešati.

9. Sada filovati tortu, prvo staviti donju koru i preliti sa sokom od pomorandže ( 5 kašika ). Zatim rasporediti pola količine žutog fila i preko toga staviti čokoladni fil. Nakon toga ide druga kora, pa sok od pomorandže i druga polovina žutog fila.

10. Pripremiti čokoladnu glazuru, prvo istopiti čokoladu u malo mleka, pa skinuti i dodati margarin. izmešati i ostaviti da se dobro prohladi. Sipati preko žutog fila i posuti odmah sa krupno seckanim prženim orasima.

11. Ostaviti tortu u frižderu da se dobro ohladi i stegne.

12. Prijatno!

Potrebni sastojci

Za smesu za piškotu: ( posle pečenja preseći na 2 dela )

-7 jaja

-7 punih kašika šećera

-7 punih kašika brašna

-u pola količine smese dodati 2 pune kašike kakaoa u prahu

-ukupno 10 kašika sveže ceđenog soka od pomorandže za prelivanje kora

Za žuti fil sa prženim orasima:

-1 l mleka

-2 pudinga od vanile

-8 punih kašika šećera

-3 vanila šećera

-3 žumanca

-2 pune kašike brašna

-200 g margarina, ili maslaca

-4 pune kašike šećera u prahu

-200 g prženih oraha, sitno seckanih

-rendana kora od 2 pomorandže

Za čokoladni fil sa kokosom:

-1 puding od čokolade

-4 dl mleka

-4 pune kašike šećera

-100 g kokosovog brašna

-80 g margarina

-2 pune kašike šećera u prahu

-rendana kora od jedne pomorandže