Sočna piletina u rerni sa krompirom

Sočna piletina u rerni sa krompirom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo krompir ogulitii, oprati, pa iseći na tanke krugove. Posoliti i pobiberiti, pa izmešati. Crni luk iseći krupno na rebarca.

2. Meso iseći na sitne kocke, pa začiniti i dobro izmešati.

3. Pleh tanko nauljiti i prvo rasporediti iseckan crni luk. Preko toga staviti pola količine krompira i preliti sa nekoliko kašika ulja.

4. Zatim staviti kockice mesa i preko toga drugu polovinu krompira.

5. Nakon toga pripremiti preliv. Malo jaja umutiti sa viljuškom, pa dodati pavlaku za kuvanje i začine. Dobro izmešati i sipati preliv preko krompira.

6. Sada odozgo posuti sa rendanim sirom i ukrasiti sa nekoliko kolutova paradajza. Preliti sa malo ulja.

7. Piletinu sa krompirom staviti da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta.

8. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za krompir i luk:

-oko 1,5 kg krompira

-2 ravne kašikice soli

-pola kašikice mlevenog bibera

-3 glavice crnog luka

-3 kašike ulja

Za pileći file:

-oko 0,5 kg pilećeg filea

-1 puna kašikica soli

-malo bibera, po ukusu

-malo karija

Za preliv:

-3 jaja

-2,5 dl pavlake za kuvanje

-pola kašikice soli

-malo bibera

Odozgo:

-oko 100 g rendanog sira

-1 paradajz

-4 kašike ulja