Brzi mekani voćni kolač

Brzi mekani voćni kolač
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo umutiti jaja sa šećerom, pa zatim dodavati sve ostale potrebne sastojke. Smesu fino izmešati sa mikserom, ili samo ručno sa varjačom. Testo treba da je gusto, ali da može da se sipa u pleh. Ako je testo previše gusto dodati malo mleka, a ako je ređe, dodati još nekoliko kašika brašna.

2. Pleh premazati sa margarinom, pa posuti sa malo brašna. Sipati smesu u pleh i odozgo poređati polovine šljiva, kajsije, breskve, jagode, ili po želji.

3. Staviti kolač da se peče na 200 stepeni i peći oko 30 minuta. Na kraju pečenja proveriti da li je testo dovoljno pečeno sa viljuškom. Ako se testo ne lepi za viljušku, onda je kolač pečen.

4. Kada se kolač prohladi odozgo posuti sa šećerom u prahu.

5. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-3 jaja

-2 šolje od 2 dl šećera

-2 vanila šećera

-3 pune šolje brašna

-1 puna kašikica sode bikarbone, ili praška za pecivo

-1,5 šolje mleka

-100 g otopljenog i prohlađenog margarina

-rendana kora od limuna

-oko 0,5 kg voća, po želji