Najukusniji prženi mladi krompirići savršenog ukusa
Priprema
1….Prvo krompir preliti sa vodom i kada voda proključa kuvati 10 minuta. Krompir treba malo da omekša, ali ne skroz da se skuva.
2. Zatim krompir procediti od vode i pržiti u tiganju, na srednjoj temperaturi. Ako se peče na maslacu onda prvo sačekati na tihoj vatri da se rastopi, pa dodati krompir i pržiti oko 10minuta, povremeno okretajući da se ravnomerno peče.
3. Posle prženja posoliti i lagano izmešati. Po želji se može posuti sa malo bibera i mlevene crvene paprike.
4. Krompiriće poslužiti toplo uz salatu od paradajza i krastavaca, ili po želji.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1 kg krompira
-pola kašikice soli
-malo sveže mlevenog bibera, po želji
-malo mlevene crvene paprike, po želji
Za prženje:
-oko 1,5 dl ulja ( ili 70 g otopljenog maslaca )