Najukusniji goveđi gulaš
Priprema
1…Prvo meso iseći na krupnije kocke, a crni luk sitno iseckati. Šargarepu i celer izrendati.
2. Zatim crni luk na malo ulja dinstati mešajući sa dodatkom malo soli oko 10-15 minuta.
3. Nakon toga dodati kockice mesa, rendano povrće i beli luk, pa sve zajedno dinstati mešajući oko 15 minuta.
4. Sada posuti sa crvenom paprikom i dobro izmešati. Preliti sa malo vode, oko 3 dl i poklopljeno kuvati oko 30 minuta. Po potrebi dolivati po malo vode.
5. Na kraju dodati pasirani paradajz i ostatak vode u zavisnosti koju gustinu želimo. Zatim dodati sve začine i kuvati oko 2 sata na tihoj vatri poklopljeno.
6. Gulaš poslužiti uz pire krompir, testeninu, ili uz pirinač i salatu.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1 kg goveđeg mesa ili junećeg
-800 g crnog luka
-2 šargarepe
-1 koren peršuna, ili oko 80 g celera
-2 čena belog luka
-1 dl pasiranog paradajza
-oko 8 dl vode, po potrebi
-2 ravne kašikice soli
-2 pune kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-2,5 pune kašikice crvene paprike
-malo ljute čili paprike, po ukusu
-oko 1 dl ulja za dinstanje crnog luka