Najukusniji goveđi gulaš

Najukusniji goveđi gulaš
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo meso iseći na krupnije kocke, a crni luk sitno iseckati. Šargarepu i celer izrendati.

2. Zatim crni luk na malo ulja dinstati mešajući sa dodatkom malo soli oko 10-15 minuta.

3. Nakon toga dodati kockice mesa, rendano povrće i beli luk, pa sve zajedno dinstati mešajući oko 15 minuta.

4. Sada posuti sa crvenom paprikom i dobro izmešati. Preliti sa malo vode, oko 3 dl i poklopljeno kuvati oko 30 minuta. Po potrebi dolivati po malo vode.

5. Na kraju dodati pasirani paradajz i ostatak vode u zavisnosti koju gustinu želimo. Zatim dodati sve začine i kuvati oko 2 sata na tihoj vatri poklopljeno.

6. Gulaš poslužiti uz pire krompir, testeninu, ili uz pirinač i salatu.

7. Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1 kg goveđeg mesa ili junećeg

-800 g crnog luka

-2 šargarepe

-1 koren peršuna, ili oko 80 g celera

-2 čena belog luka

-1 dl pasiranog paradajza

-oko 8 dl vode, po potrebi

-2 ravne kašikice soli

-2 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-2,5 pune kašikice crvene paprike

-malo ljute čili paprike, po ukusu

-oko 1 dl ulja za dinstanje crnog luka