Lagana i kremasta pirinač salata sa povrćem
Priprema
1….Prvo obariti pirinač, oko 15 minuta. Za vreme kuvanja postepeno dodavati vode, po potrebi i često promešati.
2. Povrće može biti po želji, paradajz, krastavci, mladi crni luk,ili kukuruz. Povrće iseći na kockice, ili kolutove.
3. Sada u ohlađen pirinač dodati sve začine za preliv, so, biber, kiselu pavlaku, majonez i sok od limuna. Sve fino izmešati.
4. Na kraju dodati iseckano povrće i sve zajedno sjediniti. Staviti u frižder da se dobro ohladi.
5. Poslužiti uz pečeno meso, ribu,ili roštilj.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-1 šolja pirinča od 2 dl
– 2 dl vode za kuvanje, posle dodavati po potrebi, još oko 2 dl
Povrće, može po želji:
-oko 10 čeri paradajza
-1 krastavac
-1 veza mladog crnog luka, ili 1 glavica ljubičastog luka
Za preliv:
-2 pune kašike kisele pavlake
-2 kašike majoneza
-2 kašike sveže ceđenog limuna
-1 ravna kašikica soli
-malo mlevenog bibera, po ukusu