Lagana i kremasta pirinač salata sa povrćem

Lagana i kremasta pirinač salata sa povrćem
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo obariti pirinač, oko 15 minuta. Za vreme kuvanja postepeno dodavati vode, po potrebi i često promešati.

2. Povrće može biti po želji, paradajz, krastavci, mladi crni luk,ili kukuruz. Povrće iseći na kockice, ili kolutove.

3. Sada u ohlađen pirinač dodati sve začine za preliv, so, biber, kiselu pavlaku, majonez i sok od limuna. Sve fino izmešati.

4. Na kraju dodati iseckano povrće i sve zajedno sjediniti. Staviti u frižder da se dobro ohladi.

5. Poslužiti uz pečeno meso, ribu,ili roštilj.

6. Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-1 šolja pirinča od 2 dl

– 2 dl vode za kuvanje, posle dodavati po potrebi, još oko 2 dl

Povrće, može po želji:

-oko 10 čeri paradajza

-1 krastavac

-1 veza mladog crnog luka, ili 1 glavica ljubičastog luka

Za preliv:

-2 pune kašike kisele pavlake

-2 kašike majoneza

-2 kašike sveže ceđenog limuna

-1 ravna kašikica soli

-malo mlevenog bibera, po ukusu