Brze i jednostavne pohovane tikvice sa prezlama

Brze i jednostavne pohovane tikvice sa prezlama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo tikvice iseći na tanje krugove, ili listiće debljine oko7-8 mm. Zatim ih posoliti i pobiberiti i sve izmešati.

2. Jedan, po jedan komad ih uvaljati prvo u brašno, jaja i na kraju u prezle i poređati ih na tanjir.

3. U dublji tiganj sipati ulje i ugrejati na srednju temperaturu. Tikvice sada stavljati u zagrejano ulje, po 5-6 komada odjednom. Peći ih sa obe strane oko 3 minuta dok ne dobiju zlatno braun boju.

4. Zatim ih vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

5. Pohovane tikvice poslužiti uz pire krompir, ili pirinač i salatu.

6. Prijatno!

Potrebni sastojci

-2 manje tikvice

-2 pune kašikice soli

-malo sveže mlevenog bibera

Za pohovanje:

-5 jaja

-100 g brašna

-100 g prezli

Za prženje:

-oko 3 dl ulja