Brze i jednostavne pohovane tikvice sa prezlama
Priprema
1….Prvo tikvice iseći na tanje krugove, ili listiće debljine oko7-8 mm. Zatim ih posoliti i pobiberiti i sve izmešati.
2. Jedan, po jedan komad ih uvaljati prvo u brašno, jaja i na kraju u prezle i poređati ih na tanjir.
3. U dublji tiganj sipati ulje i ugrejati na srednju temperaturu. Tikvice sada stavljati u zagrejano ulje, po 5-6 komada odjednom. Peći ih sa obe strane oko 3 minuta dok ne dobiju zlatno braun boju.
4. Zatim ih vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
5. Pohovane tikvice poslužiti uz pire krompir, ili pirinač i salatu.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-2 manje tikvice
-2 pune kašikice soli
-malo sveže mlevenog bibera
Za pohovanje:
-5 jaja
-100 g brašna
-100 g prezli
Za prženje:
-oko 3 dl ulja