Keks torta sa kokosom i pomorandžom

Keks torta sa kokosom i pomorandžom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo skuvati puding sa šećerom i vanilom, pa u vruć puding odmah dodati margarin i kokos i dobro izmešati.

2. Sada fil podeliti na 2 dela, pa u jedan deo dodati mleveni keks, a u drugi čokoladu i rendanu koru od jedne pomorandže. Dobro izmešati i sa toplim filom filovati keks podlogu.

3. Keks podeliti na 4 dela za 4 kore, a zuti fil i čokoladni fil na 2 dela. Svaki red keksa prelivati sa 5-6 kašika hladnog mleka i posuti sa rendanom korom pomorandže. Zatim filovati kore naizmenično sa žutim, pa sa čokoladnim filom 2 puta.

4. Keks tortu preliti sa čokoladnom glazurom, pa ukrasiti sa šarenim mrvicama. Po želji se može dekorisati sa šlagom, ili samo sa kokosovim brašnom.

5. Prijatno!

Potrebni sastojci

Za koru:

-oko 700 g keksa petit beurre

-ukupno oko 20 kašika hladnog mleka za prelivanje keksa

-rendana kora od jedne pomorandže

Za osnovni fil:

-4 pudinga od vanile

-1,5 l mleka

-15 punih kašika šećera

-4 vanila šećera

-200 g margarina

-200 g kokosovog brašna

Ovaj fil podeliti na 2 dela.

Za zuti fil:

-100 g mlevenog keksa

Za čokoladni fil:

-100 g mlečne čokolade

-rendana kora od jedne pomorandže

Za dekoraciju:

-200 g mlečne čokolade

-1 dl mleka

-80 g margarina

-šarene mrvice