Keks torta sa kokosom i pomorandžom
Priprema
1….Prvo skuvati puding sa šećerom i vanilom, pa u vruć puding odmah dodati margarin i kokos i dobro izmešati.
2. Sada fil podeliti na 2 dela, pa u jedan deo dodati mleveni keks, a u drugi čokoladu i rendanu koru od jedne pomorandže. Dobro izmešati i sa toplim filom filovati keks podlogu.
3. Keks podeliti na 4 dela za 4 kore, a zuti fil i čokoladni fil na 2 dela. Svaki red keksa prelivati sa 5-6 kašika hladnog mleka i posuti sa rendanom korom pomorandže. Zatim filovati kore naizmenično sa žutim, pa sa čokoladnim filom 2 puta.
4. Keks tortu preliti sa čokoladnom glazurom, pa ukrasiti sa šarenim mrvicama. Po želji se može dekorisati sa šlagom, ili samo sa kokosovim brašnom.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
Za koru:
-oko 700 g keksa petit beurre
-ukupno oko 20 kašika hladnog mleka za prelivanje keksa
-rendana kora od jedne pomorandže
Za osnovni fil:
-4 pudinga od vanile
-1,5 l mleka
-15 punih kašika šećera
-4 vanila šećera
-200 g margarina
-200 g kokosovog brašna
Ovaj fil podeliti na 2 dela.
Za zuti fil:
-100 g mlevenog keksa
Za čokoladni fil:
-100 g mlečne čokolade
-rendana kora od jedne pomorandže
Za dekoraciju:
-200 g mlečne čokolade
-1 dl mleka
-80 g margarina
-šarene mrvice