Pekarski krompir sa lukom i jajima

Priprema
1….Prvo krompir i crni luk iseći na tanke kolutove.
2. Zatim krompir izmešati sa začinima, a crni luk blago posoliti.
3. Nakon toga pleh tanko nauljiti, pa poređati pola količine krompira. Preko toga staviti jedan red crnog luka, zatim poređati drugi deo krompira.



4. Sada pripremiti preliv, jaja umutiti sa viljuškom, pa dodati mleko i sve izmešati. Sipati preliv preko krompira i zatim još preliti sa nekoliko kašika ulja.
5. Pekarski krompir staviti da se peče na 220 stepeni oko 40 minuta da se krompir dobro zapeče i porumeni.



6. Poslužiti toplo uz roštilj, pečene kobasice i salatu po želji.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1 kg krompira
-3 glavice crnog luka
-1 puna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-pola kašikice crvene paprike
-pola kašikice bibera
Preliv:
-4 jaja
-2,5 dl mleka
Za pečenje:
-oko 6 kašika ulja