Pastrmka pečena u rerni, ukusan i zdrav ručak

Pastrmka pečena u rerni, ukusan i zdrav ručak
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo pripremiti marinadu od potrebnih sastojaka.

2. Zatim ribu oprati, posušiti i premazati je bogato spolja i iznutra sa pripremljenom marinadom.

3. Sada pleh obložiti sa papirom za pečenje, pa tanko nauljiti. Staviti ribu na papir i odozgo je preliti sa nekoliko kašika ulja. Oko ribe se može rasporediti iseckan krompir, ili povrće po želji.

4. Nakon toga staviti ribu da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 40 minuta.

5. Kada je riba pečena izvaditi je iz rerne i poslužiti toplo uz krompir salatu. Dekorisati sa kolutovima limuna.

6. Prijatno!

Potrebni sastojci

-2 pastrmke, očišćene i oprane

-po želji, malo krompira, iseckanog

Za marinadu:

-2 pune kašikice soli, ili po ukusu

-malo sveže mlevenog crnog bibera

-4 kašike ulja

-4 čena belog luka

-sok od 1 limuna

-malo seckanog peršunovog lišća

Za pečenje:

-5 -6 kašika ulja

Za dekoraciju:

-1 limun, isečeni kolutovi