Pastrmka pečena u rerni, ukusan i zdrav ručak

Priprema
1….Prvo pripremiti marinadu od potrebnih sastojaka.
2. Zatim ribu oprati, posušiti i premazati je bogato spolja i iznutra sa pripremljenom marinadom.
3. Sada pleh obložiti sa papirom za pečenje, pa tanko nauljiti. Staviti ribu na papir i odozgo je preliti sa nekoliko kašika ulja. Oko ribe se može rasporediti iseckan krompir, ili povrće po želji.
4. Nakon toga staviti ribu da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 40 minuta.
5. Kada je riba pečena izvaditi je iz rerne i poslužiti toplo uz krompir salatu. Dekorisati sa kolutovima limuna.



6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-2 pastrmke, očišćene i oprane
-po želji, malo krompira, iseckanog
Za marinadu:
-2 pune kašikice soli, ili po ukusu
-malo sveže mlevenog crnog bibera
-4 kašike ulja
-4 čena belog luka
-sok od 1 limuna
-malo seckanog peršunovog lišća
Za pečenje:
-5 -6 kašika ulja
Za dekoraciju:
-1 limun, isečeni kolutovi